الفراخ للشوى او الصينيه
تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل
الأخضر والبهارات المفضله
وتنقع فى التتبيله
وتوضع فى اطباق التفريز هكذا
وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر
سمبوسه بحشوات مختلفه
طبعا طريقتها معروفه
نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله
انا عملت جزء بالجبنه
وجزء بالبسله والجزر
وجزء بالمفروم وتلف وتفرز
ايضا
شوربه العدس الرائعه
مقاديرها وطريقتها على هذا الرابط
شوربه العدس اللذيذه
جميله ومغذيه وتحتوى على
عناصر غذائيه وسعرات حراريه
مفضله فى الصيف
والشتاء على السواء
المقادير
المقادير كبيره على اسرتى لكن انا بفضل استخدم جزء والباقى
احفظه فى الفريزر
لوقت الحاجه
1 كوب كبير عدس احمر او اصفر
1 حبه جزر كبيره
2 حبه بطاطس
2 حبه طماطم
مكعب
مرقه
بصله كبيره
فصوص ثوم حوالى 6 فصوص
2
ملعقه السلام عليكمده
اربع اكواب ماء
نعسل العدس جيدا بعد تنقيته ونتركه بصفى ماؤه
نقطع الخضروات
وفى حله نضع ملعقتان السلام عليكمده
نضع العدس ونشوح حوالى عشر دقائق فى الالسلام عليكمده
نضبف الخضار ونقلب
نضع الماء عالخضار
ونغطى الحله ونترك العدس بستوى ونعرف ان المكونات نضجت عندما
نجد الجزر نضج
نترك الحله تبرد ونضع كل المكونات فى الخلاط
وزى ماقلت بحتفظ بجزء فى الفربزر ربنا بجاالسلام عليكمها خبر غالبتنا
ام شادى علمتنى التفربز
اما الباقى نضعه مره اخرى فى الحله بغلى وطبعا ببكون تقبل
نخففه بماء ونضبف الملح والتوابل والكمون
وبغلى
جوالى ربع ساعه
وبعدها نقدم الذ واروع
شوربه عدس
بعد طهيها تضرب فى الخلاط وتبرد وتعبأ
فى أكياس
ودى كانت فكره تعلمتها من الغاليه أم شادى جزاها الله خيرا
ونفس الحال لأى
شوربه متبقيه منك بامكانك تفريزها
شوربه اللحم
الفراخ
البط وهكذا
المانجو
تمتلئ فى الأسواق وبأسعار
مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟
تقطع المانجا شرائح
ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها
وتعبأ فى اكياس وتفرز
ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب
القطايف
من الحلويات التى لا تخلو
منها مائده رمضان
نحضر العجين والمالسلام عليكمرات للحشو
نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا
توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره
ونقليها فى زيت ساخن
الشيره أو القطر أو الشربات
مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر
الكريم ومن الممكن تخزينه
طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى
لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع
اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما
تفضليه
ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدأ ويعبأ فى
علب بلاستيكيه
وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا
نأتى للكفته
اولا كفته الأرز المصريه
طريقتها ومقاديرها
طبعا تفرم المكونات جيدا هكذا
وتوضع فى كيس اما على حالتها هكذا وعند الاستخدام تشكل وتقلى
وأما تشكل وتقلى فى الزيت وتفرز على هذا الحاله وعند الأستخدام
تخرج من الكيس على الصلصه وتطبخ
وجبتلكم معايا اكله مصريه وهى كفته الارز بالصلصه يارب
تعجبكم
المقادير
نص كيلو لحم مفروم
كوب رز مصرى منقوع نص ساعه بماء ساخن(حتى يسهل فرمه فى الكبه)
3 بصلات
حوالى نصف كيلو طماطم
اربع فصوص توم
حزمه شبت
حزمه بقدونس
ملح فلفل كمون كالسلام عليكمره هيل مطحون جوزه الطيب
الطريقه نغسل الشبت والبقدونس جيدا ونقطعهم ونضعهم فى طبق ونضيف كوب الارز
المنقوع مسبقا واللحم وحبتان بصل مقطعه وفصوص التوم ونضع التوابل
ناخذ جزء من الخليط ونضعه فى الكبه او مفرمه اللحمه ونفرمه
وهكذا حتى ننتهى من الفرم وبعدها سنجد الخليط خشن نوعا ما نعيده للكبه مره
اخرى ونفرم حتى يصبح ناعما كما
ثم نحضر طبق به زيت وندهن به على اليد ونبدا فى تشكيل الكفته انا عملتها
صوابع وومكن تكوريها
نقوم بقليها فى الزيت
بعد ذلك نقوم بتحضير الصلصه نحمر البصله المتبقيه ومعاها حوالى ثلاث فصوص
ثوم
وعندما تحمر نضيف عليها عصير الطماطم المصفاه
ونتركها حوالى ربع ساعه وبعدين نضيف حبات الكفته ونتركها عالنار حوالى ربع
ساعه ونطفىء عليها
وتقدم مع رز
بالشعريه والف هنا يارب تعجبكم
انتهى ملفى المتواضع واهلا بأى اقتراحات أخرى للتفريز
رجاء الدعاء لى ولأسرتى ولمن
أحب أن يحفظنا رب العالمين